Célegyenesben a Békásmegyeri Piac új csarnoképületének építése

Új burkolattal, köztéri bútorokkal, modern csarnoképülettel, számos garázshellyel és a régről megszokott szolgáltatókkal nyitja meg kapuit, várhatóan április 27-én, a Békásmegyeri Piac. A visszaszámlálás elkezdődött: a megújuló piac nemcsak szép és modern lesz, de környezettudatos megoldásokkal is segíteni fogja a piacra látogatók életét.

Óbuda számos pontján láthatunk törekvéseket a zöldebb lakókörnyezet kialakítására, nincs ez másképp a megújuló piac esetében sem. A zöldtető kialakítása már folyamatban van. A növények ültetőközegét már előkészítették, amint az időjárás engedi, a változatos növények telepítésére is sor kerül. A hő- és energiatakarékosság jegyében az építkezés II. ütemében a napelemeket is üzembe helyezik. Az elektromos autók tulajdonosai sem maradnak töltőpontok nélkül, ezek helyét a mélygarázsban már kialakították, a nyitást követően megérkeznek a töltőpontok is.

Bejáráson Bús Balázs polgármester

A mélygarázs 188 parkolóhelyet biztosít a látogatóknak. Köztük külön parkolóhelyek várják a mozgáskorlátozottakat, a családokat és – kerületünkben egyedülálló módon – a hölgyek számára is külön parkolók lesznek biztosítva. Ezek a parkolóhelyek a lépcsőházhoz, illetve a lifthez közel helyezkednek el, megkönnyítve ezzel a hölgyeknek a cipekedést. A pinceszinten férfi-, női és mozgáskorlátozottak számára is elérhető mosdók lesznek. A kisgyerekekkel érkezők sem kerülhetnek szorult helyzetbe: lehajtható pelenkázóasztallal ellátott mosdók várják őket.

Hamarosan birtokba vehető…

A Heltai Jenő tér burkolatmegújító munkálatai ugyancsak a végéhez közelednek:
számos utcabútor már a helyére került, hamarosan mindegyiket birtokba vehetik a lakosok, a hétköznapokat padok, hulladéktárolók és kerékpártárolók teszik
kényelmesebbé. Az új csarnoképület 51 üzlethelyiséggel kezdi meg működését. A bérlők már több hónapja dolgoznak a bérlemények belső kialakításán. Jó hír, hogy a régi piac szolgáltatói és a vállalkozói piac bérlőinek egy része is visszaköltözik a Heltai Jenő térre, így a jól bevált, megszokott árusokat is újra üdvözölhetik a vásárlók. Az új csarnoképület várhatóan április folyamán nyitja meg kapuit a vásárlóközönség előtt. Az ünnepélyes megnyitó pontos dátumáról hírt fogunk adni az obuda.hu oldalán, illetve a Facebookon is elérhető lesz minden információ.

Szerző: Seufert-Szántó Orsolya