Nemzetközi sztárok is érkeznek az Óbudai Nyárra

19. alkalommal rendezik meg az Óbudai Nyarat mely Budapest nívós programkínálatában is rangot szerzett magának. Több mint 250 programmal, 20 helyszínen várja június 14. és augusztus 31. között az összművészeti fesztivál a minőségi szórakozást kedvelő vendégeket.

Az Óbudai Nyár elsődleges célja a közösségépítés, de arra is hivatott, hogy reprezentálja Óbuda szerteágazó kulturális örökségét. A fesztivál repertoárja minden korosztály érdeklődési körét felöleli, változatos programok és helyszínek között lehet válogatni.

A Fő téri ingyenes koncertsorozatot hagyományosan az Óbudai Danubia Zenekar hangversenye nyitja meg. Őket követi Jamie Winchester és Hrutka Róbert a Mendelssohn kamarazenekar kíséretében. A Like A Rolling Stone nevű formáció olyan neves művészekkel kiegészülve lép színpadra, mint Ónodi Eszter, Gryllus Dorka, Tompos Kátya, Pásztor Anna, Simon Kornél és Thuróczy Szabolcs. Örömzenét hallhatunk Orosz Zoltán harmonikaművész és barátai előadásában. A soul műfaj szerelmeseihez szól Bódy Magdi, Koós Réka és Majsai Gábor estje, az S11 Ensemble zenekar kíséretével.

Nem maradhat el a 300 éves múltra visszatekintő Óbudai búcsú sem, melyet Szandi jubileumi koncertje zár.

Két évtizednyi, a világot átívelő fergeteges koncertsorozat után érkezik a színpadra a francia Paris Combo, rajtuk kívül a berlini Quadro Nuevo akusztikus kvartett lesz a külföldi sztárvendég.

A Zichy udvarban lép fel a nemzetközi hírnevű, de alapítóját tekintve óbudai gyökerű Recirquel Újcirkusz Társulat. A Müpa és a társulat közös produkciója, a Párizs éjjel, a világhírű fotóművész, Brassaï jellegzetes világából merít inspirációt. Lenyűgöző artisták, táncosok és zenészek keltik életre a századelő párizsi lokáljainak hangulatát.

A Kobuci kert ad otthont a VII. Blues Fesztiválnak, ahol több napon át koncerteznek a blues mesterei.

A színház szerelmesei sem maradnak csemege nélkül. Krúdy világát idéző környezetben, a Társaskör kertjében élvezhetik a Színház a kertben sorozat darabjait. Nem kevésbé különleges helyszín az Aquincumi Múzeum romkerti színpada, ahol Dürenmatt: A nagy Romulus című darabját láthatják. A kaszásdűlői Pethe Ferenc téren az immár hagyományosnak mondható utcaszínházi előadás keretein belül Shakespeare: Tévedések vígjátéka lesz látható. Idén első alkalommal az Esernyős különleges atmoszférájú belső udvara is helyet ad színházi előadásoknak.

A reneszánszát élő szabadtéri mozi romantikáját fedezhetik fel a nyár folyamán többek között a Kobuci kertben, a római-parti Fellini Kultúrbisztróban és az Esernyős belső udvarán.

Szabadtéri fotókiállítások is színesítik a programot. Az Óbudai Promenádon az 50 éves Óbuda Fotóklub jubileumi kiállítása, a Kórház utcában a Kaleidoszkóp című fotóválogatás lesz ingyenesen megtekinthető.

A hagyományos Hékás Békás a Csobánka téren egész napos programokkal várja majd a családokat, ahol a KFT zenekar koncertje zárja a nyári rendezvénysorozatot.

A programok nagy része ingyenesen látogatható! Bővebb információ a honlapon található: www.obudainyar.hu

Adamkó Fanni